Ofte stilte spørsmål
Kan jeg ta med meg en venn på prøvetime?
Ta med deg hvem du vil:) Er dere veldig mange er det fint med en mail eller sms i forkant.
Må jeg trene begge dager? Eller kan jeg komme på en av dagene?
Som et utgangspunkt er det sterkt anbefalt å møte opp på begge treninger. Treningsavgiften er den samme uansett om man trener alle treninger, eller ingen.
Kan man kun trene en av dagene, så vil gevinsten for din egen del bli redusert.
Trener man kun for mosjonen sin del og holde seg fysisk aktiv, og mener en dag i uken er nok, så er dette også greit.
Men vil man bli god i Kung Fu, så blir saken en annen. Det første året vil en av dagene ha hovedfokus på styrke/kondisjon og herding, mens den andre dagen vil ha hovedfokus på teknikker. Den ene er avhengig av den andre, og de bygger på hverandre.
Vi bruker å kalle oss en Kung Fu skole, og ikke klubb. Man lærer på trening, men vil man bli god, må man trene hjemme. Det å bli i stand til å trene selvstendig krever at man kan å sette opp en god treningsøkt, lage en kort og lang treningsplan, samt inneha kunnskap innenfor treningslære, anatomi og fysiologi. Dette er også noe som gradvis tillæres under begge treninger. Det er mange som har barn, som jobber turnus, og ikke sjelden treffer sykdom, ferier og andre ting som gjør at vi ikke kan møte på trening. Dette er så klart forståelig.
Jeg har en skade/somatisk sykdom eller et handikap som begrenser meg i hverdagen. Kan jeg trene Kung Fu?
Vi har gjennom tiden hatt mange medlemmer med ulike fysiske handikap og skader som har hatt stort utbytte av treningen fysisk og psykisk. Treningen er fysisk tung, og til tider mentalt utmattende, men hvor hard treningen blir, henger tett sammen med den enkelte sin innsats. Det er også mulig å tilpasse mye av øvelsene under trening. Vi har og har hatt elever med ulik ryggproblematikk, nedsatt syn, hørsel, gangfunksjonsnivå, kroniske muskel og ledd sykdommer etc. Her vil vi i stor grad oppfordre til å møte opp i god tid før trening, og ta en prat med en av våre instruktører, eventuelt sende en mail til oss og forklare problematikken, og hva slags begrensninger man har i hverdagen.
Mitt barn sliter med konsentrasjonsvansker, adferdsproblematikk, ADHD, ADD eller annen psykisk sykdom. Er Kung fu noe for han/henne?
Kung Fu er en super form for trening for barn med konsentrasjonsvansker, da treningen i seg selv har som mål å forbedre konsentrasjon hos elevene.
Barn er forskjellige, og noen har et veldig forhøyet energinivå og ikke sjelden en kroppslig uro. Andre barn ser verden annerledes enn de fleste, og kan ha vanskeligheter for å forstå det innlysende, samtidig som de ser ting andre ikke gjør.
Dette kan man se på som en begrensning, eller som en ressurs. Det viktige er å få kanalisert energien riktig vei, samt riktig pedagogisk tilnærming til den enkelte.
Barn er like ulike som planter, hver enkelt plante må få rett mengde vann og sollys for å blomstre. Vi prøver å se individene i gruppen under trening.
Disiplin henger tett sammen med treningen før, under og etter trening, og våre instruktører er flinke til å skape og opprettholde dette. Ikke sjelden blir foreldre overrasket over hvor strengt og disiplinert det er, men samtidig er det også veldig mange som ser tydelig utvikling hos sine små allerede etter noen måneder, også på hjemmebane og skole.
Det blir fra første stund av satt normer og regler for treningen. Fra de skifter til samme type drakter i garderoben før trening, til de hilser på vei ut fra treningslokalet. Felleskap, treningsmiljø og samhold bygges hånd i hånd med selve treningen som foregår. Dette gjør treningssalen til en forutsigbar og trygg arena, som igjen er kritisk for optimal læring og forståelse.
Noen vil nok si at vi er en av de strengere klubbene her til lands når det kommer til disiplin og krav til elever (både i form av oppførsel og graderinger), noe som igjen kommer til syne under progresjon og utvikling.
Vi har også fått tilbakemeldinger fra barn og ungdom som gikk inn til førstegangstjeneste, og følte seg "hjemme" under rekrutten:)
Når dette er sagt så vil det ikke si at Kung Fu passer for alle. Grunnen til at vi har 7-8år som et minimum er at det kreves en viss selvstendighet og modenhet for å følge med under treningene.
Det finnes så klart diagnoser og psykiske lidelser som vil være til for stort hinder under trening, men igjen, send en mail til oss og beskriv problematikken så er det lettere å komme med noe svar.
Jeg har trent kampsport tidligere, kan jeg starte på en gruppe for mer viderekomne?
Ikke sjelden kommer mennesker fra andre kampsporter til oss.
Det første man må forstå er at Kampsport i seg selv er en samlebetegnelse på ulike stilarter med ulike fokusområder (oppvisning, sparring, konkurranse, selvforsvar, fysisk og psykisk styrke, asiatisk kultur og tankesett, buddhisme, meditasjon, Qi Gong +++),
Kampsport er også en samlebetegnelse på ulike stilarter med helt forskjellige teknikker. Både basketball, fotball og håndball har mye til felles, men selv om man er en god utøver i det ene, er man ikke automatisk på samme nivå i det andre. Man kan også sammenligne ulike musikkinstrumenter.
Kung Fu er en type kampsport, men samtidig en samlebetegnelse på ulike stilarter innenfor dette. En Kung Fu stil, kan være helt ulik en annen.
På generelt grunnlag er det alltid bra å ha trent kampsport tidligere. Ta med deg det du har lært, og se om vår stilart er noe som kan forbedre dette. Kanskje du til og oppdager noen hull vi kan hjelpe til med å fylle.
Vi har hatt flere svartbelter fra andre klubber hos oss, og vår erfaring så langt, er at desto høyere nivå vedkommende har fra før, desto mer interessert er man i å forbedre basic ferdigheter, da alt annet bygger på dette. Tar man ting fort, så går man fort videre.